BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
                                     
 
 
 
 

Crimele de razboi

                  Aproape toate formele închipuite de atrocitati au avut loc pe frontul de rasarit. Milioane de evrei, polonezi, ucrainieni, belarusi si rusi au fost ucisi în mod sistematic de nazisti si colaboratorii lor. Peste un milion de iugoslavi au fost executati ca represalii la activitatile partizanilor. Peste 3 milioane de prizonieri de razboi sovietici au fost ucisi de nazisti.
                  Ocupatia sovietica în Polonia a fost extrem de brutala. Între 1939 si 1941, peste 1,8 milioane de fosti cetateni polonezi au fost ucisi sau deportati. În 1940, autoritatile sovietice au ordonat executarea a mai mult de 22.000 de cetateni polonezi, în special ofiteri de armata, dar si oameni de stiinta, politicieni, doctori, avocati, preoti si politisti, în în padurea Katyn. Populatia civila a suferit cumplit. Executarea a 300 de prizonieri de razboi polonezi la Ciepielów de soldatii Refimentului al XV-lea Motorizat German Populatia Kievului a scazut cu 90% între începutul deceniului al patrulea si 1945, din cauza foametei pricinuita de politica agrara a lui Stalin, dar cel mai mult din cauza nazistilor. La sfârsitul razboiului, au fost semnalate cazuri de razbunari ale soldatilor Armatei Rosii împotriva populatiei civile din Germania.
                  Japonezii sunt vinovati ucideri în masa. Milioane de civili din tarile asiatice ocupate si prizonieri de razboi aliati au fost ucisi sau folositi ca sclavi. Cele mai cunoscute atrocitati au fost faptuite în China, printre acestea aflândus-se masacrarea a aproape o jumatate de milion de oameni în timpul masacrului din Nanjing si experientele cu arme bilogice din Manciuria facute de Unitatea 731, având drep „cobai” populatia civila. Crimele japoneze de razboi mai includ violul, jaful, asasinatul, canibalismul si fortarea femeilor din tarile ocupate sa lucreze ca sclave sexuale, cunoscute si ca "femei pentru reconfortare". Cele mai multe sclave sexuale au fost în Coreea, tara pe care Japonia a ocupat-o între 1910 si 1945.
                  În al doilea razboi mondial s-au petrecut primele bombardamente la scara mare împotriva zonelor locuite. Germania a bombardat tinte civile din prima zi de razboi. În prilmele zile de razboi, guvernul britanic a ordonat RAF sa respecte strict regulile internationale ale razboiului, care interziceu bombardarea civililor, dar aceste restrictii au fost relaxate treptat, pâna la a fi total abandonate în 1942. Pâna în 1945, bombardamentele strategice ale oraselor au fost folosite la scara larga de ambele tabere aflate în conflict. Bombardamentele germane ale oraselor poloneze, rusesti, englezesti si iugoslave sunt responsabile pentru moartea a aproximativ 600.000 de civili. Bombardamentele strategice ale aliatilor anglo-americani asupra oraselor Axei, (Tokyo, Hamburg si Drezda), ca si folosirea bombei nucleare americane împotriva a doua orase japoneze, Hirosima si Nagasaki, au ucis aproximativ 400.000 de germani si între 350.000 si 500.000 de japonezi. Fara a fi o scuza pentru cei care au bombardat neselectiv tinte civile si militare, trebuie spus ca, în cazul oraselor japoneze, atelierele si uzinele erau situate în preajma zonelor locuite, uneori întretesute ce acestea, ceea ce îngreuia foarte mult sarcina celor care urmareau atacarea masinii de razboi nipone.
                  Începând din 1945 si pâna în 1951, oficiali germani si japonezi au fost acuzati de crime de razboi. Cei mai importanti lideri germani au fost acuzati de genocid si crime de razboi în Procesele de la Nüremberg ca si în alte procese. Mai multe oficialitati japoneze au fost judecati pentru crime de razboi în Procesul crimelor de razboi japoneze de la Tokyo si în alte procese tinute în mai multe tari sud-est asiatice.